Ce sunt afirmațiile de naștere?

Ce sunt afirmațiile de naștere?

Cum te ajută ele în sarcină și la naștere?

O componentă esențială în pregătirea stării tale de spirit pentru naștere – afirmațiile de naștere.

Hypnobirthing sună mistic și poate nu este pentru oricine, dar viitoarelor mame care își planifică o naștere naturală, Cursul Hypnobirthing le poate oferi instrumente în „trusa cu scule” pentru a învăța tehnici de relaxare și să facă față intensității travaliului si expulziei. Obisnuiesc să ofer CD-uri prin care le amintesc mamelor să lucreze, concentrându-se pe respirație și gânduri pozitive, și, deși poate suna un pic ciudat la început sa asculți niște declarații care nu sunt ale tale, această practică este  foarte utilă, dar nu suficientă.

Pentru a înțelege și a-și însuși credința aceasta, mamele parcurg câteva ore împreuna cu instructorul, alături de care capătă experiență si încredere. Materialele audio sunt doar o componentă a pregătirii si rămân doar o metoda de reamintire.

Cum sună aceste afirmații si cum te ajuta ele? Tu spui de fapt o afirmație pozitivă, fie în mintea ta sau cu voce tare, și asta te ajută sa înlături temerile și sa manifești sentimentele pe care îți dorești cu adevărat să le experimentezi.

Unde le ascultăm? Pentru a gândi pozitiv nu trebuie sa fim neapărat pe o plajă sau pe un vârf de munte. Folosește orice moment al zilei pentru a-ți cultiva aceste obiceiuri.

În urma feedbackului mamelor cu care am lucrat si au folosit aceasta componentă cu succes, am dorit să împărtășesc cu voi câteva afirmații de naștere care le-au întărit încrederea și le-au făcut să se simtă mai bine pregătite pentru naștere. Iată o parte dintre ele:

 • Nașterea copilului nostru va avea loc exact la momentul potrivit și în modul potrivit.

 • Am încredere in corpul meu care știe să crească copilul meu, și am încredere in corpul meu pentru a da naștere copilului meu.

 • Corpul meu este suficient de puternic pentru a da naștere acestui copil.

 • Îmi place forța cu care mușchii uterului meu dau naștere si-mi aduc copilul in brațe.

 • Cu fiecare val uimitor, eu eliberez calea mai ușor.

 • Mă predau complet acestor senzații.

 • Las aceste valuri se îmi spele trupul si mă relaxez tot mai mult.

 • Sunt conectata cu mine. Sunt conectata cu partenerul meu. Suntem conectați cu copilul nostru.

 • Primesc cu bucurie valurile puternice care îmi aduc copilul mai aproape.

 • Fiecare contracție mă aduce mai aproape de copilul nostru.

 • Cu cât contracții mele devin mai puternice, cu atât mai repede îmi întâlnesc copilul.

 • Respir spre copilul meu, și respirația mea curge în jos și în afară arătând-i drumul pe calea nașterii ,copilului meu.

 • Corpul meu este atât de deschis încât copilul meu doar alunecă ușor afară și în brațele mele.

 • Sunt calmă, sunt sigură, sunt relaxată.

Auzind acestea pentru prima dată poate suna un pic ciudat, dar dacă treci peste senzația ciudată de la început, și le spui, vor ajuta la înlocuirea temerilor cu sentimente pozitive.

Personal, le-am folosit cu succes în a doua mea sarcină, alături de toate celelalte tehnici si practici Hypnobirthing. Recunosc că am fost o norocoasă, având experiența anterioară in meditație, respirație si alte practici spirituale, in special rugăciunea, cu care am fost obișnuită de mica. Îmi voi aminti întotdeauna cu bucurie imensă de sarcina mea cu cel mic, când, spre deosebire de prima sarcină, am știut exact ce vreau sa fac si am găsit si calea – Hypnobirthing. Chiar dacă nu aveți experientă in meditație, aceasta se dobândește mult mai ușor, aplicând tehnicile invățate la curs, utile pentru toate domeniile vieții în care aveți nevoie de puțină ordine si claritate.

Dacă v-au plăcut aceste afirmații si doriți sa experimentați senzația plăcută de relaxare prin meditație, abonați-va la newsletter si veți primi CADOU o meditație foarte frumoasă de relaxare pentru sarcină si naștere pe care am conceput-o si pregătit-o special pentru voi.

Rămâneți conectați cu HypnoBirthing International –  vă pregătesc multe bonusuri pentru fidelitate.

Cum intri în posesia meditației de relaxare? Intră pe site-ul meu si când apare fereastra care te invită să te abonezi, introdu doar numele, prenumele si e-mailul și vei primi aceasta meditație pe care ți-o ofer cu drag din inimă, în format mp3, ușor de ascultat pe telefon, tabletă sau pc.

Sa vă fie de folos această primă treaptă în evoluția spre nașterea voastră de vis!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s