Dovezi HypnoBirthing – chiar functioneaza!

Eficienta dovedita a hipnoterapiei in sarcina si la nastere, pe scurt, evidentă prin rezultatele unor studii relevante.

 Ca mama si educator prenatal calificat caut mereu dovezi pentru a sprijini terapiile pe care le ofer , inclusiv hipnoterapie pentru naștere. Există mai multe studii disponibile care prezinta influenta pozitiva majora a utilizării hipnoterapiei în timpul sarcinii și la naștere. Am rezumat câteva in cele ce urmează.

O mai buna activitate a copilului în uter: Fuchs și colaboratorii (1987) au evaluat influența hipnozei asupra mamei, si au observat o creștere semnificativă a activității fetale ca rezultat. Acest lucru, au crezut ca a fost din cauza reducerii a anxietății mamei și îmbunătățirea fluxului sanguin placentar.

Mamele care au folosit hipnoza pentru anxietate si pentru eliberarea de stres au avut fetuși care au fost mod mult mai activ decât un grup de control (Zimmer, Peretz, Eyal & Fuchs, 1988)

Recomandat de INEC: Recomandările Institutului National de Excelenta Clinica din aprilie 2007 au prezentat beneficiile învățării tehnicilor de relaxare și de auto – ajutorare / strategii de adaptare de către femeile gravide, în special în reducerea depresiei și anxietății pentru cei care sunt vulnerabili la astfel de stări.

Prevenirea nașterii premature: Hipnoza combinata cu terapia medicamentoasă convențională poate prelungi semnificativ durata sarcinii amenințate de travaliu prematur. Omer (1987), a constatat ca adăugarea hipnozei la regimul de tratament a prelungit sarcinile cu o medie de 18,8% mai multdecât pacienții tratați doar cu medicamente.

Efectele hipnozei asupra bebelușilor aflați in poziție pelviana: O suta de femei gravide ale căror bebeluși au fost in poziție pelviana in săptămânile 37-40 de sarcina, au folosit hipnoza pentru intoarcerea bebelușului; și un grup de control nu a făcut-o.

81% dintre copii in prezentație pelviana s-au întors cu succes în poziția cu capul în jos, în grupul de hipnoza, comparativ cu 48% în grupul de control. Succesul a fost considerat a fi datorat factorilor psihofiziologici, care pot influența poziția pelviană. (Mehl, 1994)

Reducerea duratei travaliului folosind hipnoza: Jenkins și Pritchard (1993) au constatat o reducere de 3 ore pentru mamele aflate la prima naștere (de la 9,3 ore la 6,4 ore) și 1 oră pentru femeile aflate la al doilea travaliu sau mai mult (de la 6,2 ore la 5,3 ore) in travaliul activ (262 subiecți și 600 controale). Perioada expulziei a fost statistic mai scurta pentru mame la prima nastere (de la 50 min până la 37 min). Aceste femei au fost mai mulțumite de travaliul lor și au raportat alte beneficii ale hipnozei, cum ar fi anxietatea redusă și somn mai odihnitor.

Abramson și Heron (1950) & Gallagher (2001) au observat o primă etapă mai scurtă a travaliului pentru 100 de femei pregătite prin hipnoza (cu 3,23 ore), comparativ cu un grup de control de 88 de femei.

Patruzeci si cinci de cliente care au făcut hipnoza de naștere (mame pentru prima dată) au avut o medie de 4,5 ore pentru travaliu activ, o reducere semnificativă în comparație cu cele obișnuite de 9 ore. (Harmon, Hynan și Tir, 1990)

Nevoia de analgezie la nașterea: Într-un studiu britanic, 55% din 45 de pacienți (mame la prima si la a doua sarcina) nu au necesitat nici un medicament pentru ameliorarea durerii după pregătirea cu hypnobirthing. În celelalte grupuri non-hipnoza, doar 22% din 90 de femei nu au avut nevoie de nici o medicație.

Alte doua cercetări au raportat la 1000 de nașteri consecutive: 850 femei au folosit analgezia hipnotica rezultând o rata de 58 la suta din nașteri, fără niciun medicament. Cinci alte cercetări au raportat o incidență a nașterilor fără medicamente intre 60 si 79 la suta folosind hipnoterapie. (Harmon, Hynan și Tir, 1990).

O analiză pe baza datelor din 14 studii, care au inclus mai mult de 1.400 de femei a arătat cahipnoza reduce nevoia de medicamente de ameliorare a durerii in travaliu, diminuează nevoia de medicamente care amplifică travaliul și crește numărul de nașteri vaginale spontane. (Smith și colab., 2006)

Rata de intervenție: Stiati ca rata nasterilor prin cezariana în Romania în 2014 este 44% (doar din ce este raportat, neincluzand statisticile din clinicile private)? Rata epiziotomiilor este si mai mare, de 62%.

 

Treizeci și opt din patruzeci și cinci de mame, care s-au pregătit prin hipnoza pentru naștere, au născut în mod spontan , fără cezariană, forceps sau aspirație. Această rată de 84% este mai mare decât rata medie a natalității normale pentru populația generală de mame care nasc pentru prima data. (Harmon, Hynan & Tyre, 1990)

Depresie postnatală: McCarthy (1998) a efectuat cinci sesiuni de 30 de minute de hipnoza la 600 de femei si a observat o absenta evidenta a depresiei post-partum, comparativ cu ratele tipice de 10 pana la 15 la suta. Femeile cu antecedente de depresie postnatala nu au dezvoltat aceasta problema in grupul de hipnoza. Harmon și colaboratorii (1990) au raportat o incidență redusă a depresiei postnatale la femeile care au folosit hipnoza pentru nașterea copilului.

Alăptarea: Stiati ca in Romania statisticile arata o rata a alaptarii de 12.6% pana la 6 luni ale bebelusului, iar rata la externare a alăptării exclusive e mai mică de 5%?

Există multe studii care documentează modul în care hipnoza poate fi folosita pentru a porni, spori și de a opri lactația (august 1961; Cheek & LeCron, 1968; Kroger 1977). Am compus si pus la dispozitia mamicilor Hypnobirhing hipnoze speciale pentru alaptare, pentru nastere si relaxare in general, pentru perioada post-partum. La abonarea la newsletter primesti hipnoza de relaxare pentru sarcina si nastere GRATUIT.

 Rezultatele statisticilor indica spre Hypnobirthing. Eficacitatea metodei Hypnobirthing

  În perioada octombrie 2005 și octombrie 2010, Institutul HypnoBirthing a primit 2001 Rapoartele de naștere de la părinți din Statele Unite ale Americii.
Pentru comparație, datele HypnoBirthing® sunt comparate cu Raportul național al mamelor din US New York: Childbirth Connection, octombrie 2006, http://www.childbirthconnection.org/listeningtomothers, (prescurtat în continuare ca LTM II.) Datele de comparație sunt de asemenea disponibile de la „Nașteri: Datele finale pentru anul 2007”, de Joyce A. Martin, M.P.H .; Brady E. Hamilton, Ph.D .; Paul D. Sutton Ph.D .; Stephanie J. Ventura, M.A .; T.J. Mathews, M.S .; Sharon Kirmeyer, Ph.D .; și Michelle J.K. Osterman M.H.S .; Divizia de Statistică. Statistici Rapoarte naționale, volumul 58, Numarul 24 august 2010.

Aceste date arată limpede influența pozitivă de neegalat a metodei de pregatire pentru naștere Hypnobirthing.

Figura 1. Intervențiile in timpul travaliului: mamele HypnoBirthing® au folosit mult mai puține intervenții în timpul travaliului decât mamele din grupurile de comparație:

Figura 2. Cezariene: Mamele HypnoBirthing® au experimentat nașteri chirurgicale (cezariana), la o rată mult mai mică (17%) decât cea raportată de către LTM II (32%) sau divizia de Statistică S.U.A (31.8%).

Alegerea furnizorului de îngrijiri la naștere: 45% dintre mame HypnoBirthing® care au născut vaginal au  ales obstetricieni si 57% au ales moașe, inclusiv centre de nașteri si moașe independente. Prin comparație 79% dintre respondenți la LTM II au născut cu obstetricieni.

93% dintre mame HypnoBirthing au evaluat calitatea de îngrijire primita de la furnizorii lor de îngrijire ca fiind „buna” sau „excelenta”. 86% au evaluat serviciile de îngrijire primite din partea personalului de asistență medicală la spital sau la centrul de naștere „bune” sau „excelente”.

Locul nașterii: LTM II și US Vital Statistics au raportat mai puțin de 1% din nașteri la domiciliu sau într-un centru de naștere independent. 7% dintre mame HypnoBirthing® au născut la domiciliu și 6% au ales un centru de naștere autonom, iar restul au născut în spitale.

Figura 3. Durata sarcinii: Vârsta gestațională pentru copiii HypnoBirthing prezintă o distribuție simetrica in comparație cu  datele naționale. Acest lucru este cel mai probabil din cauza ratei mici de inducere a inducerii travaliului pentru mamele HypnoBirthing.

 Figura 4. Greutatea mica  sau mare la naștere: Mamele HypnoBirthing au raportat mai putini copii cu greutate mică la naștere și copii cu greutate mai mare decât cele indicate de LTM și Divizia Statistică Vital din SUA.

Faptul că mai mulți copii HypnoBirthing se nasc la mai mult de 40 de săptămâni contribuie cu siguranță la diferențele de greutate, dar cele două grupuri de comparație includ o plaja  mult mai largă a populației și diferențele sunt cel mai probabil din cauza mai multor factori.

Figura 5.  Confortul mamelor HypnoBirthing in timpul travaliului:

Figura 6. Mamele au fost rugate să evalueze o serie de afirmații cu privire la modul în care au perceput si cum au beneficiat de HypnoBirthing. Mai jos sunt procentele cu care au fost de acord sau puternic de acord cu fiecare afirmație.

Satisfacția față de experiența nașterii: 500 de femei au răspuns la întrebarea „În afară de întâlnirea nou născutul dvs, care a fost cel mai bun lucru despre experiența ta de naștere?” Răspunsurile menționate cel mai adesea: sentiment de putere, competenta, l-au simțit pe partenerul lor foarte implicat si alături, si foarte des au inclus comentarii cu privire la ușurința și confortul simțit in travaliu și la naștere. 77% au declarat că vor folosi cu siguranța HypnoBirthing din nou, iar 19% au spus că probabil ca vor folosi. 87% au declarat ca ar recomanda HypnoBirthing altora.

Toate aceste rezultate extraordinare sunt obținute in urma pregătirii cu Hypnobirthing. Același curs prenatal care a schimbat statisticile la nașteri in SUA contribuie deja la îmbunătățirea situației in Romania.

O lista intreaga de servicii doar spre binele si pregatirea mamei, la un nivel ridicat de profesionalism si calitate iti sunt la indemana si tie in Bucuresti si nu numai. Detalii aici.

Pentru cursuri prenatale Hypnobirthing, hipnoza in sarcina, eliberare temeri, vă rog să mă contactați

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s