1-7 august, saptamana internationala a alaptarii

In perioada 1-7 august are loc Saptamana Internationala a Alaptarii, organizata la initiativa WABA – World Alliance of Breastfeeding Action, o retea internationala de organisme ce lucreaza impreuna cu OMS si UNICEF pentru promovarea alaptatului la san.

Nastere naturala hypnobirthing
Prima alaptare, copil constient

Prima data, saptamana alaptarii a fost celebrata in 1992, in Marea Britanie, Franta, Spania si China. De atunci, saptamana alaptarii este sarbatorita in fiecare an, de pe 1 pe 7 august, in peste 170 de tari, pentru a incuraja alaptarea si pentru a imbunatati starea de sanatate a bebelusilor din toata lumea.

In acest an sloganul evenimentului este “Vorbeste cu mine! – Alaptarea o experienta a timpului, a locului si a comunicării” si are ca scop sublinierea importantei comunicarii si a mijloacelor moderne de transmitere a informatiei pentru educare ca o investitie intr-un viitor sanatos.

In Romania, 30% dintre mame alapteaza in prima luna si numai 12,6% dintre ele isi mai hranesc copilul la san pana cand acesta implineste 6 luni, conform stirileprotv.ro. In tarile nordice, rata alaptarii exclusive este in jur de 89%.

Pentru a incuraja alaptarea, autoritatile romane au modificat criteriile de distributie a laptelui praf.  Astfel, numarul beneficiarilor va scadea la 11.000 anul acesta, de la 40.000 cat a fost in 2010. Din 2011, laptele praf se va acorda mamicilor pe criterii strict medicale si nu sociale, cum a fost pana acum.

Pe parcursul acestei saptamani, vei putea citi in fiecare zi  pe DePici.ro articole pe tema alaptarii. Maine iti vom prezenta parerea medicului pediatru despre beneficiile alaptarii pentru bebelus, dupa varsta de 1 an, iar in zilele urmatoare iti spunem care sunt cele mai bune pozitii pentru alaptat si vom dezbate impreuna subiecte importante, precum alaptarea la cerere vs. alaptarea la program sau alaptarea in public.

Sursa: www.perfecte.ro

Cu aceasta ocazie, Hypnobirthing International ofera un minunat cadou ce il poti purta cu tine oriunde. O hipnoza speciala pentru alaptare.

 

Pentru a o putea descarca pe telefon, scrie un email la hypnobirthinginternational@gmail.com si o vei primi in format mp3.

O saptamana cu mult laptic si iubire!