Ce este Hypnobirthing?

Ce este HypnoBirthing?

Te intrebi ce este HypnoBirthing? HypnoBirthing ™ este o metodă testată și dovedita care ghidează și pregătește femeia pentru a da naștere într-un mod pașnic și extraordinar de frumos. Este un program care ia in considerare partea psihologica, precum și cea fizica, binele mamei, al partenerului ei de naștere, și al nou-născutului, independent de context, fie că este vorba de liniștea unei case, un spital de stat, privat sau un centru de naștere.

Programul HypnoBirthing ™ este construit în jurul unui proces educațional, care include respiratie speciala, relaxare, vizualizare, practica  meditativă, atenție pentru nutriție și tonifierea corpului. Cel mai important este faptul că favorizează un aer de respect reciproc pentru familia care naște precum și pentru furnizorul de servicii medicale dintr-un sistem traditional sau alternativ.

Știm că ai mai multe opțiuni și multe decizii de luat legate de experienta nasterii. Ai mai multe opțiuni în selectarea furnizorului de îngrijire; ai opțiuni în selectarea mediului în care iti vei aduce copilul pe lume. O altă alegere importantă este aceea a programului de educație prenatala cu care sa te pregătesti pentru nașterea copilului. Știm că vei fi fericita alegand HypnoBirthing.

Premisa HypnoBirthing ™

In cea mai mare parte din viața lor, femeile au fost influentate de poveștile negative ale experiențelor de naștere ale altor femei. Toată lumea, de la mamele lor, surorile, matusi, veri, prieteni și chiar străini, vor să le spună despre ororile nașterii. Acestea au fost condiționate să creadă că durerea chinuitoare este asociata cu travaliul; si din aceasta cauza, majoritatea femeilor din zilele noastre au o teamă fără precedent de a naște. Această teamă extremă determină corpurile lor sa devina tensionate, iar acea tensiune interzice corpurilor lor să își îndeplinească cu ușurință o funcție fiziologică normală. Rezultatul este exact ceea ce s-au temut cel mai mult, naștere dureroasă sau intervenții inutile.

Oamenii care se simt atrași de HypnoBirthing ™ au fost mult timp în căutarea unui mod de a da naștere cu încredere și calm, în condiții de siguranță, și cat mai ușor posibil, fie că au ales sa nasca într-un spital, sau la domiciliu (in alte tari decat Romania). Pana la HypnoBirthing ™, acest tip de nastere parea aproape imposibil de atins pentru majoritatea oamenilor.

Printr-un program foarte simplu  de auto-hipnoza si educatie, femeile sanatoase, cu risc scăzut, precum și femeile care au nevoie de asistență medicală din cauza unor circumstanțe speciale, învața să respingă poveștile bazate pe frica si dezinformare și miturile despre naștere; și sunt ajutate să vadă nașterea normală. Ele, alaturi de partenerii lor, învață să aibă încredere că corpurile lor știu cum să aducă copiii pe lume, în mod calm și blând, asa cum a intenționat natura.

Am fost Moasa timp de 17 ani; și după ce am participat la o nastere HypnoBirthing, nu voi mai privi niciodata nașterea în aceeași lumină. Este incredibil.”
– Judy Richardson, RN
Moasa Independenta

Ce este un Educator HypnoBirthing?

Educatorii HypnoBirthing   sunt profesioniști cu înaltă calificare, care s-au distins prin educație, experiență, motivație și dedicare față de principiile și filosofia HypnoBirthing ™ și direcționată pe mama care da naștere. În plus, fiecare trebuie să îndeplinească cerințele stabilite de Comitetul executiv al Institutului HypnoBirthing ™. Atenția parintilor fata de evaluarea cursului asigura că aceste lucruri rămân neschimbate.

De obicei cursul se tine in 5 sedinte a cate 2h si 30 min. Daca esti foarte aproape de nastere sau ai o circumstanta speciala, educatorul prenatal, ocazional poate aranja un curs in particular.

 

 

POVESTI HYPNOBIRTHING DE SUCCES

Despre Metoda Originala

Tehnici si beneficii Hypnobirthing

Cursul prenatal HypnoBirthing®

***Cursurile prenatale nu tin locul urmaririi corecte a sarcinii, la medicul specialist sau/si moasa (in functie de tara in care va aflati). Educatia va ajuta sa stiti sa faceti alegeri si sa aveti acces la informatii si tehnici care ajuta la nastere. Masura in care reusiti sa aplicati depinde doar de dvs si de situatia dvs unica. Cursul Hypnobirthing este la fel pentru toata lumea. Acesta reprezinta educatie si informare si nu o garantie a vreunui fel de nastere. Daca aveti probleme de sanatate, intotdeauna adresati-va medicului specialist. Desi sunt moasa, nu ofer consultatii medicale in cadrul cursului. Aceste servicii sunt strict de sustinere a cursului Hypnobirthing, metoda originala prin care mii de parinti au o experienta pozitiva la nastere si in viata de parinte.